Friday, July 9, 2010

Wurm Online väljer Allopass för mikrobetalningar

Wurm Online väljer Allopass för mikrobetalningar

Wurm Online är ett 3D-spel i form av en bestående fantasyvärld utvecklad av det svenska oberoende spelutvecklingsföretaget Onetoofree AB i Motala. Spelarna är nybyggare i en enorm skog bebodd av mytologiska djur och sätter sin prägel på spelet bland annat genom att bygga vägar och byar, hugga ner skog och gräva gruvor, allt medan de utforskar mysterierna i Wurm.

Spelets ekonomi är noggrant designad och är en viktig aspekt av spelet eftersom du tillåts handla med allting från fastigheter till föremål och spelarkaraktärerna, de så kallade avatarerna, själva vilket är ovanligt i branschen.

'Jag tycker du har rätt att dra nytta av alla dom timmar du spelat och den kunskap du fått om din virtuella värld. Enligt mig är det vår uppgift som utvecklare att hjälpa våra kunder tjäna pengar istället för att bara låta dom betala hela tiden. Jag tror många aktörer i branschen kommer ändra uppfattning vad gäller virtuella ekonomier och så kallade item shops de närmaste åren' säger Rolf Jansson, VD för Onetoofree AB.

I Wurm Online är det spelarna som skapar föremålen i spelet från råvaror dom samlar. Deras färdigheter i att skapa en visst sorts föremål bestämmer kvalitetsnivån på det. Sedan säljer de föremålen till varandra för mynt köpta på webbsajten. En rustning smidd från en dödad drake kan kosta mer än 2000 kronor.

'Det här är ett väldigt rättvist system. Vi säljer inte färdigheter eller föremål på webbsajten som gör att du får fördelar i spelet', säger Rolf. 'Dom silvermynt en spelare köper på webbsajten kommer hamna hos någon annan spelare som har spenderat mycket tid på att skapa högkvalitativa föremål. Och den spelaren kan ju vara du! Så alla tjänar på transaktionen.'

"Huvuddelen av våra kunder finns i dataspelsbranschen", säger Dan Hörning, VD för Hi-media Payments i Norden. "Wurm Online är på många sätt unikt, bestående världar gör att spelaren upplever att hans eller hennes handlingar faktiskt påverkar världen. Nyligen så röstade PC Gamer fram världens hundra viktigaste PC-spel genom tiderna och Wurm Online kom på plats 20."

"Genom Allopass kan vi nu erbjuda betalningar via SMS och betalsamtal", säger Rolf Jansson. "Våra spelare finns över hela världen och med hjälp av Allopass kan vi nu ta betalt i över 60 länder. En helt ny kundkrets, som inte har tillgång till egna betalkort, blir på det här sättet tillgänglig för oss."

Wurm Online är under utveckling och närmar sig version 1.0 men har redan över 1700 betalande prenumeranter.

Wurm Online når du på http://www.wurmonline.com

För mer information ring VD Rolf Jansson, 070-735 6219 eller maila contact@onetoofree.com

Allopass är Europas ledande mikrobetalningslösning med över 8 miljoner mikrobetalningar varje månad för mer än en halv miljon webbplatser. Med hjälp av Allopass kan webbhandlare ta betalt av slutkunder i över 60 länder, med de ledande betalningssätten i varje land (bl.a. SMS, MPME, Hipay, betalsamtal, kreditkort, förbetalt kort). Allopass är en del av den franska koncernen Hi-media som 2009 omsatte 206 miljoner Euro.  www.allopass.se

För kontakt maila nordic@allopass.com eller ring Dan Hörning, 070-533 35 73

Posted via email from danhorning's posterous

No comments:

Post a Comment